4 Ιουνίου 2011

Οι κανόνες του shopping

Οργανώστε τις αγορές σας με βάση το lifestyle σας και φτιάξτε μια λίστα με το τι χρειάζεστε. Έτσι δεν θα αγοράσετε περιττά πράγματα που μάλλον δεν θα δουν ποτέ το φως του ήλιου. Για παράδειγμα, εάν περνάτε πολύ χρόνο στην δουλειά αγοράστε ρούχα που είναι κατάλληλα για το γραφείο αλλά και αρκετά trendy ώστε να με μια κίνηση (π.χ ένα πιο βραδινό ζευγάρι από παπούτσια, αξεσουάρ και μακιγιάζ) να μπορούν να σταθούν άψογα και σε μία βραδινή έξοδο.
Κάντε τακτικό ξεκαθάρισμα. Επειδή οι περισσότερες από εμάς αναπτύσσουμε συναισθηματικό δεσμό με τα ρούχα μας, σε αυτή την επίπονη διαδικασία θα χρειαστούμε την πολύτιμη βοήθεια της αδελφής μας ή μιας πολύ καλής φίλης. Και κάτι τελευταίο: ποτέ δεν πετάμε κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας όταν είμαστε θυμωμένη ή περνάμε ένα χωρισμό κτλ.
Όταν έχουμε ανάγκη το shopping therapy όλα «μας χρειάζονται». Κάντε μια αυτοκριτική εφαρμόζοντας το κόλπο του καθρέπτη: δοκιμάστε το ρούχο και σκεφτείτε από μέσα σας «το γεγονός ότι είναι το σωστό μέγεθος για εμένα, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το αγοράσω». Πραγματικά δουλεύει!
Επενδύστε σ’ εκείνο το ρούχο που μόλις το δοκιμάσετε, θέλετε να χορέψετε από τη χαρά σας.
Τα παπούτσια αγοράστε τα πάντα προς το απόγευμα, που τα πόδια σας δεν είναι πρησμένα.
Φλερτάρετε έντονα ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα; Κάντε το έξης: φορέστε και τα δυο, παρατηρήστε εάν μετακινώντας το βάρος σας κρατάτε την ισορροπία σας και σταθείτε στο ένα πόδι για μερικά δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση που τα γοητευτικά ψηλοτάκουνα δεν σας αφήνουν να σταθείτε στο ύψος σας… τότε μάλλον στοχεύσατε πολύ ψηλά!


via http://jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου